Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ 100 ΣΧΟΛΕΙΑ
(ΤΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ)


Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει κλείσιμο τουλάχιστον 100 σχολείων πανελλαδικά .
Το πέρασμα του "Καλλικράτη" στα σχολεία θα είναι φονικό. Εκατοντάδες σχολεία θα βάλουν λουκέτο.
Το εφιαλτικό σκηνικό που προδιαγράφεται για την εκπαίδευση φέρει τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Αναβάθμιση της διοίκησης της εκπαίδευσης".
Η διάλυση του εκπαιδευτικού συστήματος θα προωθηθεί, σύμφωνα με τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας, με διαδικασίες εξπρές: Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θέλουν να έχουν νόμο.



ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ. ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Κύριοι,


Πληροφορηθήκαμε ότι διεξάγονται συνεννοήσεις με θέμα την κατάργηση-συγχώνευση σχολικών μονάδων.Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται εν κρυπτώ και με την απουσία των τοπικών κοινωνιών.

Εμείς σαν τοπική κοινωνία είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την κατάργηση-συγχώνευση του σχολείου μας.

Η συγχώνευση του σχολείου μας θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των μαθητών, οι οποίοι καθημερινά θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλη απόσταση μέχρι να φτάσουν στο σχολείο τους. Η καθημερινή αυτή ταλαιπωρία σαφέστατα θα επηρεάσει και τη σχολική τους επίδοση. Η απώλεια χρόνου λόγω μετακίνησης θα επιβαρύνει περαιτέρω το ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα τους.

Ο μαθητής δεν πρέπει, να διασχίζει μεγάλες αποστάσεις γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων και επιπροσθέτως πρέπει να συνεκτιμάτε ότι η επικινδυνότητα του αστικού περιβάλλοντος για έναν ανήλικο είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις αγροτικές περιοχές.

Επίσης σας πληροφορούμε ότι στην Περιφέρεια Πολιχνίτου τα τελευταία χρόνια ο ρυθμός ανάπτυξης είναι σχεδόν ανύπαρκτος αντιθέτως αντί για ανάπτυξη έχουμε υποβάθμιση της περιοχής μας.

Μας έκλεισαν το κατάστημα της ΔΕΗ, έπειτα ακολούθησε ο ΟΤΕ, μετά απομάκρυναν μεγάλο τμήμα του Στρατοπέδου που βρισκόταν στον Πολιχνίτο, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά ο πληθυσμός και η καταναλωτική δύναμη. Δεν μας έφεραν στην Περιφέρεια μας το Παράρτημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπως μας είχαν υποσχεθεί, επίσης πληροφορηθήκαμε ότι σκέφτονται να κλείσουν το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και να μας αφήσουν στο έλεος του Θεού.

Τώρα θέλουν να καταργήσουν το Σχολείο μας, να εξαφανίσουν τον μοναδικό πνεύμονα ζωής του χωριού μας. Φτάνει πια, δεν θα επιτρέψουμε να θάψουν για ακόμη μια φορά τον τόπο μας. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας, επειδή η δια βίου μάθηση δεν προσφέρεται μέσα από κλειστά Σχολεία και με την νέκρωση της Περιφέρειας.

Δεν θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν τόπο νεκρό από ζωή και ευκαιρίες,

Είμαστε αντίθετοι με τη δημιουργία τεράστιων σχολικών συγκροτημάτων που θα αποτελούνται από πολυπληθή τμήματα, γιατί είναι βέβαιο ότι δεν είναι δυνατόν να επιτελέσουν οι εκπαιδευτικοί το έργο τους με αποτελεσματικότητα., διαφωνούμε στη λογική που επιβάλλει ως πρώτιστο μέλημα όχι την ποιότητα στην εκπαίδευση, αλλά τις περικοπές στο χώρο της εκπαίδευσης.

Εμείς στο σχολείο μας συμμετέχουμε σε πολλά καινοτόμα προγράμματα .Εδώ και μια δεκαετία συμμετέχουμε σε περιβαλλοντολογικά- πολιτιστικά και αγωγή υγείας προγράμματα . Πάμε εκπαιδευτικές εκδρομές, συμμετέχουμε σε μαθηματικούς αγώνες, επίσης κάνουμε γυμναστικές επιδείξεις.

Πήραμε βραβείο σε διαγωνισμό ζωγραφικής –ποίησης-λογοτεχνίας. Έχουμε σύνδεση με γρήγορο Internet με σύνδεση Cosmote και είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι από Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και προτζέκτορα.

Σας κάνουμε γνωστό επίσης ότι το Ολοήμερο Σχολείο στο Λισβόρι λειτουργεί από το 2002 με πληρότητα 100% ενώ στον Πολιχνίτο η λειτουργία του ξεκίνησε μόλις πέρυσι. Στην καινούργια σχολική χρονιά ο αριθμός των μαθητών μας δεν θα μειωθεί και τα επόμενα χρόνια θα έχουμε αύξηση των μαθητών μας διότι έχουμε πολλά νεογέννητα καθώς επίσης και η νεολαία μας αποφασίζει να μείνει στο χωριό, γι΄αυτό και είμαστε ένα από τα λίγα χωριά που έχουμε ζωή, δεν είμαστε ένας τόπος μόνο με ηλικιωμένους ανθρώπους.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα για το οποίο δεν πρέπει να κλείσει το Σχολείο μας είναι ότι έχουμε 7 μαθητές οι οποίοι καθημερινώς έρχονται από το Σκαμνιούδι το οποίο απέχει 3 χιλιόμετρα από το χωριό μας. Αυτά τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν καθημερινά 16 χιλιόμετρα για να πάνε Σχολείο;

Εμείς τα παιδιά μας τα πηγαίνουμε στο Δημοτικό Σχολείο Λισβορίου και θα συνεχίσουμε να τα πηγαίνουμε ακόμη και αν καταργηθεί. Στην έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο του 2011 εμείς θα κάνουμε τον Αγιασμό με τα παιδιά στο Σχολείο μας και πουθενά αλλού.

Σε κάθε διαδικασία κατάργησης-συγχώνευσης σχολικής μονάδας επιβάλλεται να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου